Vizuális ellenőrzés japán technológiával – AOI (Automatic Optical Inspection)

Ön sem szeretne hibás alkatrészeket átvenni, ugye? Nálunk japán csúcstechnológiával zajlik a harmadik tesztelési fázis, az AOI: ebben a szakaszban képesek vagyunk kimutatni vagy detektálni a forrasztási anomáliákat, a rövidzárakat, a hiányzó alkatrészeket, a fordított polaritású alkatrészeket, de még azt is, ha egy alkatrész enyhén ferdén áll.

A SONY csúcstechnológiájú AOI berendezésén az OCR karakterfelismerő rendszerével beazonosítjuk az alkatrész típusát, majd befotózzuk az alkatrészeket 2x2cm-es területenként egy nagy felbontású kamerával. Egy alkatrészről több tucat képet készítünk.

_DSC2356Az AOI rendszer vezérli a gyártósor végén lévő „unloader”-t, amely a megfelelő alkatrészeket a „jó” (G), a hibásnak vélt termékeket pedig a „nem jó” (NG) tároló magazinba juttatja. A z AOI jelzi a javítóállomáson dolgozó műszakis kollégáink számára a hibákat, akik megvizsgálják az NG-s alkatrészeket. Amennyiben a hiba valós, úgy a gyártási folyamatba beavatkozunk, de az is elképzelhető, hogy egy jó alkatrészt minősített az AOI hibásnak, így annak programján szükséges a módosítás. Bárhogy is, a végeredmény biztos: tökéletes, a terveknek megfelelően összeállított alkatrészek születnek meg üzemünkben. A fényképeket kérésre archiváljuk, sőt, partnereinknek FTP hozzáféréssel biztosítjuk a megtekintést is.

Ezzel a módszerrel 100%-ban garantálni tudjuk azt, hogy az adott alkatrész pontosan úgy legyen összeállítva, ahogy azt megálmodták a tervezői. 

Bízza a csúcstechnológiára az alkatrészgyártást és az ellenőrzést. 
Ismerje meg a negyedik tesztelési lépcsőt! Vagy kérjen díjmentesen árajánlatot most:                        

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Hogyan válasszon elektronikai bérgyártót?

Optimalizálná bérgyártással kapcsolatos költségeit? Szeretne 100%-ban tökéletes, selejt nélküli teljesítést? Ismerje meg, hogyan válassza ki a megfelelő bérgyártót mindehhez!